Du er her:

Status

Så er turen endelig kommet til Folkekirken. Regeringen og sundhedsmyndighederne har udsendt det glædelige budskab, at kirken må åbne for kirkelige handlinger fra mandag 18. maj.

I praksis får genåbningen premiere Kr. Himmelfartsdag, 21. maj, hvor sognepræst Anja Stokholm forestår højmessen kl. 10.00.

Dog er der visse restriktioner forbundet med genåbningen. I modsætning til f.eks. skolerne skal vi i kirken fortsat opretholde to meters afstand. Derfor har Menighedsrådet og præsterne sammen besluttet, at vi indretter kirkerummet, således der vil være plads til 30 kirkegængere.

Rent praktisk tages hver anden kirkebænk i brug til to personer. Desværre må vi, naturligvis af hygiejniske årsager, undvære hynderne.

Kirketjenerne sørger for at markere de aktuelle siddepladser med salmeark. I denne smittefarlige tid benytter vi salmeark i stedet for salmebøger. I øvrigt sørger vi naturligvis for, at kirkegængerne kan spritte hænder ved indgangen.

Indtil vi igen må have fuldt hus, har vi besluttet ikke at gennemføre nadveren. Dåb kan gennemføres, efter aftale med den relevante præst, i forbindelse med højmessen eller i forlængelse af denne i en særlig dåbsgudstjeneste.

Vedr. Sognegården og aktiviteter der, herunder mindesammenkomst, afventer vi nærmere vejledning. I skrivende stund ved vi, at vi efter den 8. juni må samles i grupper af 30-50 personer, alt efter smittetrykket på dette tidspunkt.

Hvornår der igen gælder ”normale” forhold, kan vi kun gætte os til. Men følg med på kirkens Facebook-side og på vores hjemmeside, hvor vi løbende lægger aktuelt stof ud.

Vi håber, at vi sammen kan finde ud af at gennemføre vore gudstjenester og andre kirkelige handlinger på en god og forsvarlig måde. Både præster, øvrige medarbejdere og Menighedsrådet glæder sig til at byde jer velkommen tilbage!

Birgitte Pedersen, formand

Tranbjerg Sogns Menighedsråd

Menighedsmødet - ny dato

Det varslede menighedsmøde er flyttet fra tirsdag den 9. juni til tirsdag den 18. august.